open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
U šumi kod granice s BiH nađeno 20 migranata i tri tijela
Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška jutros oko 6 sati su obavijestili Policijsku upravu brodsko-posavsku da su tokom obilaska terena na poplavljenom području u šumskom predjelu Radinje zatekli 20 stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.
23.12.2022. u 18:29
get url
text

U njihovoj blizini pronađena su dva mrtva tijela nepoznatih osoba, saopćila je ova policijska uprava. U popodnevnim satima je pronađeno i treće tijelo nakon opsežne potrage za trećom osobom.

Navedeno je da zasad nije poznat uzrok smrti i slijedi obdukcija.

Iz policije su ponovo upozorili i ukazali na opasnost nezakonitih prelazaka državne granice.

- Nezakoniti prelasci državne granice vrlo su rizični, posebno jer je rijeka Sava nabujala i dobrim dijelom poplavila okolno nizinsko područje te predstavlja stvarnu opasnost po život osoba.

Stoga apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku da to ne čine jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje porodice. Policija je uvijek spremna pomoći, ali brinemo da se zbog pogoršanih zimskih uvjeta mogu dogoditi vrlo teške posljedice kod pokušaja preplivavanja, kao što je to današnje tragično stradavanje više osoba - saopćili su iz PU brodsko-posavske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.