open-navfaktor-logo
search
Pokušaj pljačke
Učio od Kolašinca? Pogledajte kako se fudbaler Arsenala odbranio od naoružanih napadača
Zvijezda Arsenala Gabriel Magalhaes bio je primoran da se bori protiv maskiranih nasilnika koji su naoružani bejzbol palicama pokušali  da ga opljačkaju.
01.12.2021. u 13:20
get url
text

Na snimku CCTV-a prikazanom na sudu prošle sedmice viđeno je kako se 23-godišnji fudbaler brani od pljačkaša nakon što je parkirao Mercedes vrijedan 45.000 funti u svojoj kući u Barnetu u sjevernom Londonu. Incident se dogodio u augustu.

Kako prenosi Daily Mail, policija je povezala kriminalca Musea (26) sa pljačkom preko DNK sa njegovog šešira, koji mu je ispao tokom tuče nakon što je nasrnuo na igrača Arsenala.

Stopera Gabriela pljačkaši su pratili do njegove kuće u Londonu. S Gabrielom je bio i njegov prijatelj Rodrigo Tavares, a razbojnici su ih napali dok su izlazili iz automobila. Potom su tražili automobil, ključeve, mobilni telefon i sat.

Napadači su prišli Gabrielu koji se počeo braniti. Nakon što im je pljačka pošla po zlu pobjegli su s mjesta događaja.

Pomoć napadačima je pružio i treći razbojnik koji je nadgledao sve izvana i pazio na vrata garaže.

- Nije zadobio nikakve povrede, ali je pričinjen veliki šok -  rekao je tužilac Martin Lewis za Harrow Crown Court.

- Slučajno su uhvatili dvije žrtve koje su bile u dobroj formi i sposobne da se brinu o sebi. -

VEZANI TEKST - Pokušaj pljačke: Objavljeni novi snimci napada na Seada Kolašinca i Mesuta Ozila
 

Identifikovani napadač Muse, koji ima kriminalnu prošlost dobio je pet godina zatvora, a njegovi partneri nisu pronađeni.

Brazilski fudbaler je bivši član Dinama iz Zagreba. U redovima Modrih je igrao za drugi tim, dok je za prvu ekipu upisao jedan nastup. Prošlog ljeta je u Arsenal stigao iz Lillea za 26 miliona eura i dosad je odigrao 33 utakmice.

Ovaj incident nije prvi put da su napadnuti igrači Arsenala.

Podsjetimo, u julu 2019. godine dvojica naoružanih muškaraca pokušala su opljačkati bh. reprezentativca Seada Kolašinca i njegovog tadašnjeg saigrača Mesuta Ozila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.