open-navfaktor-logo
search
Serie A
Udinese odgodio šampionsko slavlje Juventusa, Pjaniću ni minute
Fudbaleri Juventusa ispustili su priliku da pobjedom na gostovanju kod Udinesea osiguraju odbranu šampionske titule, a ekipa Stare dame poražena je večeras s 2:1.
23.07.2020. u 21:25
get url
text

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić i današnji susret, baš kao i meč prethodnog kola protiv Lazija, počeo je na klupi za rezervne igrače.

Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imao je Cristiano Ronaldo, no nedovoljno precizno za njegov 31. ovosezonski pogodak u Serie A.

U 35. minuti Ken Sema je uzvratio, ali je Wojciech Szczesny uspio ukrotiti njegov udarac.

Tri minute prije kraja prvog dijela Matthijs de Ligt postigao je četvrti prvenstveni pogodak u ovoj sezoni, a prvi izvan šesnaesterca. Mladi Holanđanin je lijepo pogodi donji desni ugao gola Udinesea udarcem sa nekih 18-19 metara i tako postao najmlađi defanzivac u pet najjačih evropskih liga koji je u jednoj sezoni postigao najmanje četiri gola.

Minimalna prednost gostiju iz prvog poluvremena anulirana je poslije samo sedam minuta igre u nastavku. Strijelac je bio Nestorovski, a asistent Sema.

Totalni preokret domaći su kreirali u drugoj minuti sudijske nadoknade kada je Fofana pogodio za konačnih 2:1, te na taj način odgodio šampionsko slavlje u Torinu.

Pjanić i večeras nije dobio ni minute.

Sve golove s utakmice pogledajte OVDJE.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.