open-navfaktor-logo
search
Videokonferencija
UEFA održala sastanak, predstavljena potencijalna rješenja baraža za EURO
Putem videolinka danas je održana sjednica svih članica UEFA-e.
21.04.2020. u 15:45
get url
text

Na ovom sastanku prezentovana su potencijalna rješenja u vezi s takmičenjem nacionalnih selekcija (Liga nacija i baraž za EURO 2020), kao i klupskih takmičenja UEFA-e, čija je organizacija i odigravanje prolongirana ili otkazana uslijed pandemije COVID-19.

Precizni termini odigravanja utakmica UEFA Lige nacija, kao i utakmica baraža za EURO 2020, će biti poznati naknadno. Određivanje datuma za odigravanje ovih utakmica će biti definisano tek u slučaju kada dođe do ublažavanja restriktivnih mjera koje su na snazi, a izdate su od strane nadležnih organa zemalja širom svijeta sa jedinstvenim ciljem, borba protiv širenja pandemije COVID-19, saopćio je FSBiH.

- UEFA i dalje ostaje u stalnoj komunikaciji sa svojim članicama, prevashodno sa ciljem omogućavanja jednostavnog protoka informacija, što je od velikog značaja u novonastaloj situaciji. Posebno iz razloga ublažavanja i amortizovanja nastalih poteškoća i problema uzrokovanih pandemijom COVID-19. To se prije svega odnosi na mogućnost nastavka nacionalnih takmičenja, prelaznih rokova, pitanja statusa igrača i klubova, kao i niza drugih opštih aspekata koji utiču na fudbal u svijetu, a čija je stabilnost značajno narušena epidemijom korona virusa - naveli su iz Fudbalskog saveza BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.