Smanjena kazna

UEFA uvažila žalbu FSBiH: Pjanić igra protiv Italije

Objavljeno: 22.05.2019. u 09:52

Zmaj će tako ipak imati priliku da zaigra protiv Azzura na stadionu njegovog Juventusa, a ovaj meč na programu je 11. juna

FOTO: anadolija

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić igrat će u kvalifikacionom meču za EURO 2020 protiv Italije.

UEFA je odlučila uvažiti žalbu N/FSBiH i smanjiti kaznu bh. reprezentativcu na samo jednu utakmicu zbog crvenog kartona kojeg je dobio u meču protiv Grčke.

- Apelaciono tijelo evropske krovne kuće fudbala je prihvatio činjenice koje je dostavio N/FS BiH, te će naš vezista zbog isključenja u susretu Grčkom odigranom u martu ove godine propustiti sam jedan meč, protiv Finske 8. juna 2019. godine - saopćeno je na zvaničnoj internet stranici N/FSBiH.

Zmaj će tako ipak imati priliku da zaigra protiv Azzurra na stadionu njegovog Juventusa, a ovaj meč na programu je 11. juna.

Pjanić će propustiti samo gostujući duel sa Finskom koji se igra tri dana ranije.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije