open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 27. kolo
Uoči gradskog derbija treneri Veleža i Zrinjskog složni: Najbolji fudbal igra se u Mostaru
Fudbaleri Veleža i Zrinjskog u nedjelju od 20.30 sati na stadionu Rođeni igrat će derbi susret 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
22.04.2023. u 16:00
get url
text

Trener FK Veleža Nedim Jusufbegović smatra kako je njegova ekipa sposobna i spremna odgovoriti i suprotstaviti se ekipi Zrinjskog na najbolji mogući način. Od prije su, kako je rekao, povrijeđeni Dino Hasanović, Adin Bajrić i Jovan Blagojević, dok su svi ostali zdravi i u formi.

- Teško se pripremiti za ovu utakmicu i nama i Zrinjskom jer je nezgodan ritam Kupa BiH. Nemamo dovoljno vremena i nedostaje nam možda vrijeme za kvalitetniju pripremu i oporavak. Ti nas problemi pritišću i otežavaju pripremu za ovu utakmicu, ali ovo je posebna utakmica iz koje želimo izaći što bolji, što spremniji – istakao je Jusufbegović.

Šef stručnog štaba HŠK Zrinjskog Krunoslav Rendulić izrazio je radost što je utakmica gradskih rivala ponovno probudila veliko zanimanje.

- Nije tajna ako kažem da se sastaju trenutno najbolje dvije ekipe u BiH zbog čega se da zaključiti da se najbolji fudbal igra u Mostaru - smatra Rendulić.

Dodaje kako ih sutra očekuje izazovna utakmica koju dočekuju puni optimizma i vjere u sebe.

- Manje nas čini radosnim činjenica da imamo puno problema vezanih za bolesti i povrede. Dugi niz utakmica je iza nas. Znamo jedni o drugima sve. Svaka utakmica je priča za sebe pa ćemo vidjeti tko će se bolje snaći u svemu tome - rekao je trener Rendulić.

Ističe kako Velež ima prednost jer igra na svom terenu i pred svojim navijačima, ali je naglasio kako će se ekipa Zrinjskog truditi odgovoriti najbolje što može kako bi prezentovali dobru igru i na koncu pobijedili.

Kapiteni obje ekipe Denis Zvonić i Nemanja Bilbija na kraju su poručili kako je najvažnije da pobijedi sport, da navijači uživaju u dobrom derbiju i da se derbi pamti po dobroj igri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.