Prema utvrđenim rezultatima u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Zapadnohercegovačkog kantona iz reda hrvatskog naroda izabrani su Milan Ševo, Ivana Zrimšek-Šaravanja, Tomislav Mandić i Ivica Pavković. Iz reda srpskog naroda izabran je Miroslav Mitrović.

Iz Skupštine ZHK u Dom naroda Parlamenta FBiH treba biti izabran i po jedan delegat iz reda bošnjačkog naroda i iz reda ostalo. S obzirom na to da u Skupštini ZHK nema izabranih zastupnika iz reda bošnjačkog naroda i iz reda ostalih, popuna će se vršiti u skladu s članom 10.16. Izbornog zakona, koji govori i o izboru iz drugih kantona.

Kako smo ranije objavili, u Dom naroda Parlamenta FBiH iz Tuzlanskog kantona iz reda bošnjačkog naroda idu delegati Dževad Hadžić, Muamer Zukić, Senad Alić, Izen Hajdarević Izen i Damir Šišić.

VEZANI TEKST - Žrijeb u CIK-u: Damir Šišić iz SDA i Silva Banović iz NiP-a izabrani za delegate u Domu naroda FBiH

Iz reda hrvatskog naroda izabrana je Silva Banović, a iz reda srpskog naroda izabrani su Slađan Ilić i Žarko Vujović, dok je iz reda ostalih izabrana Sandra Imširović.

S obzirom na to da u Skupštini Tuzlanskog kantona nema dovoljan broj izabranih zastupnika iz reda srpskog naroda, popuna jednog mandata vršit će se također u skladu s članom 10.16 Izbornog zakona BiH.

Osim ovoga, CIK je danas ovjerilo kandidatske liste iz skupština Srednjobosanskog i Unsko-sanskog kantona.

Iz CIK-a su danas saopćili i da se "u javnosti, iz neznanja ili zlonamjerno, plasiraju dezinformacije da CeIK radi sporo i da kasni u procedurama za provedbu posrednih izbora, te kako se neke sjednice organa vlasti moraju zbog postupanja CIK-a otkazivati". Iz CIK-a su stoga podsjetili na zakonske korake provedbe posrednih izbora, te naveli da "to što organ vlasti zakaže sjednicu prije nego su se stekli uvjeti za provedbu posrednih izbora nije odgovornost CIK-a već tog organa".