open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Uživajte u lijepom vremenu, danas će biti i do 27 stepeni
Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima, s obzirom na to da će biti natprosječno toplo za ovaj period godine
25.10.2019. u 08:17
get url
text
Lijepo vrijeme

Danas će u našoj zemlji biti sunčano vrijeme, a najviša dnevna temperatura će ići i do 27 stepeni, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Uz povoljne biometeorološke prilike, sunčano i stabilno vrijeme, većina populacije će se osjećati ugodnije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. Nakon svježijeg jutra, danju će temperature zraka osjetnije porasti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima, s obzirom na to da će biti natprosječno toplo za ovaj period.

Sutra će prijepodne na podučju Krajine, sjeveru zemlje, po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i uz riječne tokove bit će magle. U cijeloj Bosni sunčano u drugoj polovini dana, a temperature će biti do 27 stepeni.

U nedjelju će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva na podučju Krajine, sjeveru zemlje, po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i uz riječne tokove bit će magle. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet stepeni, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U ponedjeljak se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Povećanje oblačnosti se očekuje krajem dana. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.