open-navfaktor-logo
search
Pred baraž za SP
Vaha Halilhodžić napravio haos u Maroku: Igrač dobio poziv, a nema ga na spisku
Vahid Halilhodžić, proslavljeni bh. stručnjak koji sjedi na klupi fudbalske reprezentacije Maroka, bit će na teškom ispitu krajem marta.
18.03.2022. u 18:48
get url
text

Reprezentacija koju predvodi s klupe 25. i 29. marta očekaju utakmice baraža za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru protiv Konga.

Halilhodžić je objavio spisak igrača na koje će računati, a opet je dospio u pažnju tamošnje javnosti i to zbog nevjerovatnog propusta. 

Naime, Zouhair Feddal, defanzivac Sportinga iz Lisabona, dobio je poziv u klub, Savez mu je poslao i avionsku kartu, ali ga Vaha nije uvrstio na spisak i tako izazvao fudbalski haos u ovoj zemlji.

- Dobio sam poziv iz Saveza, čak su mi poslali i avionsku kartu. Ostao sam šokiran kad sam vidio da moje ime nije na popisu igrača. Još ne znam što se dogodilo - rekao je fudbaler Sportinga.

Vaha je na konferenciji za medije objasnio kako je nastao propust i da mu je zapravo trebao desni stoper, pa je zbog toga promijenio odluku i poziv uputio Jawadu El Yamiqu iz Valladolida.

- Zaboravio sam da je ljevak. Jesmo li mu poslali avionsku kartu? Jesmo i ja ću to platiti. Može doći vidjeti porodicu i navijati s tribina sa Rahimijem - kazao je Halilhodžić.

Na Halilhodžićevom spisku nema Mazraouija i Ziyecha, koji su u sukobu sa našim stručnjakom zbog nediscipline.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.