open-navfaktor-logo
search
Pritisak i ucjena
Vahi Halilhodžiću spreman otkaz, čeka se samo da dođe u Maroko?
Vahid Halilhodžić, proslavljeni bh. stručnjak, odveo je reprezentaciju Maroka na Svjetsko prvenstvo u Katar, ali prema posljednjim informacija neće voditi ekipu na Mundijalu.
20.04.2022. u 10:26
get url
text

Ili je to samo pritisak na našeg stručnjaka?

Kako pišu tamošnji mediji, Fudbalski savez Maroka (FSM) već je donio odluku i spremio je otkaz Jablaničaninu, koji će mu biti uručen čim se pojavi u ovoj zemlji. Lionsdelatlas, portal koji se bavi nacionalnim timom, navodi kako prema Zakonu o radu otkaz može biti najavljen samo u njegovoj prisutnosti, te se zbog toga čeka da naš stručnjak stigne u zemlju kako bi sve bilo završeno.

VEZANI TEKST - Otpisane zvijezde se sastale sa čelnicima Saveza, šta čeka Vahu Halilhodžića po povratku u Maroko

Halilhodžić se u nemilosti javnosti našao nakon što je iz reprezentacije otjerao najveće zvijezde Hakima Ziyecha (Chelsea), Noussaira Mazraouija (Ajax), Adela Taarabta (Benfica), Aminea Harita (Marseille) i Abderrazaka Hamdallaha (Ittihad).

Fouzi Lekjaa, predsjednik FSM, nedavno je poručio kako nema nedodirljivih i kako želi da za reprezentaciju igraju najbolji.

Navodi se kako bi Vaha mogao sačuvati selektorsku poziciju ukoliko bi u tim vratio protjerane zvijezde.

No pitanje je da li će principijalni Halilhodžić pristati na ovakvu vrstu ucjene, posebno ako znamo da se tokom karijere suprotstavljao i Zdravku Mamiću, kojem je svojevremeno zabranio ulazak u svlačionicu Dinama.
Maroko će na SP-u u Kataru igrati u grupi F sa Belgijom, Hrvatskom i Kanadom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.