open-navfaktor-logo
search
Direktor Zmajeva
Vedran Princ: Igrači koji su iznijeli teret kvalifikacija zaslužuju ići na Eurobasket
Nakon odlično odigranih kvalifikacija najboljih košarkaša Bosne i Hercegovine koji su izborili nastup na Eurobasketu koji će se igrati u septembru ove godine, čelnici Košarkaškog saveza BiH predano rade na pripremama za putovanje i nastup na najvećoj smorti Starog kontinenta.
26.04.2021. u 17:53
get url
text
get url
text

Postoji mogućnost da se prije priprema za samo prvenstvo reprezentativci okupe i odrade mini-ciklus, međutim sve je zasad upitno zbog problema koji se odnose na koronavirus.

- Vidjet ćemo hoćemo li zbog pandemije COVID-19 uspjeti organizovati te ljetne pripreme, iako smo i da do toga ne dođe, uvjereni da će pripreme za Evropsko prvenstvo biti kvalitetne, te da ćemo spremni i motivisani otići na završnicu - rekao je za Anadolu Agency (AA) direktor muške košarkaške reprezentacije BiH Vedran Princ.

U svakodnevnom je kontaktu sa selektorom Vedranom Bosnićem, prateći formu i trenutno zdravstveno stanje svih reprezentativaca. Javnost u zemlji najviše interesuje hoće li reprezentacija na Eurobasketu moći računati na usluge najboljeg bh. košarkaša Jusufa Nurkića.

- Teško je danas govoriti o tome. Moramo sačekati i vidjeti hoće li njegov klub dati mu dopuštenje da se odazove i nastupi. Nadamo se da će biti sa nama, kao i svi mladići koji su iznijeli teret kvalifikacija. Oni zaslužuju biti tu i osjetiti takmičenje poput Eurobasketa. Nadam se, također, i da će svi biti zdravi. Uz pravu borbu, sa svima se možemo nositi, a i ako neko ne bude u mogućnosti da se odazove bez njega ćemo morati - navodi Princ.

Omladinske selekcije Bosne i Hercegovine uskoro će dobiti nove selektore, a očekuje se da će to biti dokazani stručnjaci iz naše zemlje.

- Očekujem da ćemo uskoro i taj posao privesti kraju. Prijedlozi su nedavno otišli prema Stručnom savjetu Košarkaškog saveza, a sada je na potezu Upravni odbor. Riječ je o dobro poznatim trenerskim imenima i smatram da će ti stručnjaci u budućnosti praviti dobre stvari za bh. košarku - kazao je Princ.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.