open-navfaktor-logo
search
Danas u Gabeli
Velež i Željo otvaraju 4. kolo PLBiH, posebna utakmica za Amara Osima
Fudbaleri Veleža i Željezničara danas će odigrati prvi meč 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
05.08.2022. u 08:07
get url
text

Zbog rekonstrukcije terena na stadionu Arena Rođeni derbi će biti odigran u Gabeli, gdje je Velež kao domaćin na zamjenskom stadionu. Ovaj meč će biti poseban i za Amara Osima, stratega mostarskog kluba, koji će danas prvi put voditi neku ekipu protiv Želje, s kojim je i postao najtrofejniji trener u našoj zemlji.

- Imamo sreću u nesreći, nakon razočarenja u Evropi, što nam dolazi protivnik koji je sam po sebi dovoljno inspirativan i motivirajući. Stari rival, čije su utakmice s Veležom uvijek jako, jako uzbudljive i jako neizvjesne. Gdje realno nije bitno ko je domaćin.

I to je možda sreća za nas, što poslije evropskih utakmica gdje smo malo poljuljani, igramo s takvim protivnikom gdje ćemo morati dati sve od sebe i biti motivisani - kazao je Osim u najavi utakmice.

Fudbaleri Željezničara jučer u popodvenim satima obavili su trening na Grbavici, a potom otputovali u Međugorje, gdje će boraviti do meča protiv Veleža.

Duel u Gabeli igra se od 17.30 sati uz direktan TV prijenos na MY TV. Za glavnog sudiju je određen Irfan Peljto iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.