open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Veležu hrabra igra dovoljna za remi sa Elfsborgom, odluka pada na Grbavici
Fudbaleri Veleža remizirali su u gostima kod švedskog Elfsborga u prvom meču trećeg pretkola Konferencijske lige koji je završen rezultatom 1:1. Rođeni su dosta hrabrom igrom stigli do rezultata koji im daje velike šanse da u revanšu na Grbavici izbore plasman u naredni krug novoformiranog takmičenja.
05.08.2021. u 20:37
get url
text

Sami početak utakmice pripao je fudbalerima domaćeg tima, koji su imali blagu terensku inicijativu, no iz nje nisu uspijevali napraviti ništa konkretno.

VEZANI TEKST - TOK UTAKMICE / Elfsborg - Velež 1:1 / Odličan rezultat Rođenih za revanš

U četvrtoj minuti Pršeš je poslao dobru dugu loptu, a da ju je Ćosić uspio bolje iskontrolisati našao bi se u situaciji "1 na 1" sa golmanom domaćeg sastava.

Elfsborg je prvu ozbiljniju priliku imao u 11. minuti nakon što je Isić nespretno reagovao na nekih 17 metara od gola, ali je šut Larssona bio neprecizan.

Velikih uzbuđenja nije bilo sve do 30. minute kada je zaspala odbrana Rođenih, a Larsson pokušao matirati Bogdanovića, koji odlično reaguje.

Već u narednoj minuti zaprijetila je i ekipa Feđe Dudića. Kapiten Haris Ovčina lijepo se snašao, loptu poslije driblinga prebacio na lijevu noga, ali je njegov udarac kranjim naporom u korner skrenuo Tim Ronning, čuvar mreže Elfsborga.

Rođeni su na najbolji mogući način iskoristili ovaj korner jer se Slaviša Radović odlično snašao poslije gužve u kaznenom prostoru švedskog tima i pogodio za 0:1. Dio zasluga ide i Dženanu Zajmoviću koji je prethodno dobro skočio.

Prednost Mostarca nije dugo trajala, a jedna duga lopta bila je kobna za Velež. Zeljković nije najbolje zatvorio Fricka koji je loptu poslao u mrežu iza leđa Bogdanovića.

Drugo poluvrijeme nije ponudilo posebno spektakularnu utakmicu, a za razliku od prvog nije bilo golova, uz svega nekoliko prilika.

VEZANI TEKST - Navijači Veleža se počeli okupljati na ulicama Borasa

Jedna koju posebno vrijedi izdvojiti je kontranapad koji su Rođeni imali preko Harisa Ovčine u 73. minut, no njegov šut je odbrana gostiju skrenula u korner.

Dudić je petnaestak minuta prije kraja ekipu osvježio još jednom dvostrukom izmjenom. Nakon što su Radovac i i Brandao zamijenili Pršeša i Radovića, u 75. minuti Cvijanović i Vehabović su ušli u igru umjesto Ćosića i Anđušića.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, pa će Mostarci za sedam dana na Grbavici imati izuzetno aktivan rezultat u potjeri za plasmanom u naredni krug, gdje ih čeka bolji iz duela Luzern - Feyenoord.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.