open-navfaktor-logo
search
Turnir u Odžaku
Velika tragedija: Borac iz Hrvatske preminuo nakon udarca ispod rebara
Po završetku meča krenuo je kroz hodnik gdje se onesvijestio. Prisutni liječnik radio je odmah na licu mjesta masažu srca
09.09.2018. u 10:24
get url
text
Turnir je održan jučer u Odžaku

Velika tragedija dogodila se za vrijeme subotnjeg tradicionalnog borilačkog turnira Posavina Open Odžak 2018, održanog u Sportskoj dvorani Srednje škole Pero Zečević u Odžaku.

Borac iz Slavonskog Broda (16 godina), koji je učestvovao na ovome turniru, preminuo je nakon meča u kojem je primio nezgodan udarac, iako u početku ništa nije upućivalo da bi moglo doći do tragedije, piše Index.hr.

Naime, 16-godišnjak se onesvijestio nakon snažnog udarca u područje prepona.

- Udarac ispod rebara primio je tokom borbe. Nakon toga je pao, ali se ubrzo ustao i nastavio meč. Po završetku meča krenuo je kroz hodnik gdje se onesvijestio. Prisutni liječnik radio je odmah na licu mjesta masažu srca. Prebacili su ga u Dom zdravlja i tamo je navodno dobio adrenalinsku injekciju. Kažu kako je još uvijek bio živ kada su ga preuzeli na granici slavonskobrodski liječnici - za SBplus kazali su svjedoci iz odžačke sportske dvorane, ali i dalje se radi o neslužbenim informacijama šokiranih okupljenih mještana.

Bosanskohercegovačka Hitna pomoć na Graničnom prijelazu Slavonski Brod mladića je nešto prije 14:20 predala slavonskobrodskom medicinskom timu koji ga je neuspješno reanimirao punih 65 minuta. U 15.30 sati nesretni 16-godišnjak, koji je s porodicom stanovao u slavonskobrodskom naselju Podvinje, nažalost izgubio je životnu bitku.

Više detalja o ovom tragičnom događaju bit će poznato nakon obdukcije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.