open-navfaktor-logo
search
Bundesliga, 12. kolo
Veliki jubilej Roberta Lewandowskog u pobjedi Bayerna
Fudbaleri Bayerna upisali su osmu ovosezonsku pobjedu u Bundesligi nakon što su u 12. kolu poslije preokreta na domaćem terenu s 2:1 savladali Wolfsburg.
16.12.2020. u 22:25
get url
text

Gosti su poveli već u petoj minuti preko Maximiliana Philippa, a prednost su imali sve do sudijske nadoknade prvog poluvremena. U prvoj minuti nadoknade izgubljenog vremena Robert Lewandowskim je jubilarnim 250. bundesligaškim golom donio izjednačenje aktuelnim prvacima Njemačke.

Fantastični poljski napadač se poslije pet minuta igre u nastavku pobrinuo za totalni preokret Bavaraca, što se na kraju ispotavilo kao konačan rezultat.

Golove s utakmice Bayern - Wolfsburg pogledajte OVDJE.

Uprkos pobjedi Bavarci se nisu uspjeli vratiti na lidersku poziciju jer je Bayer upisao visoku pobjedu u gostima kod Kolna, a Apotekari su trijumfovali s 4:0. Za Bayer su pogađali Weiser (8), Diaby (10), Schick (54) i Wirtz (59).

Pogotke s meča Koln - Bayern pogledajte OVDJE.

Do gostujuće pobjede u 12. kolu Bundeslige stigao je i Leipzig, no mnogo teže u odnosu na aktuelnog lidera. Učesnik osmine finala Lige prvaka s 1:0 slavio je u gostima kod Bičakčićevog Hoffenheima, a strijelac jedinog gola bio je Poulsen.

Bundesliga, 12. kolo:
Schalke - Freiburg 0:2
Arminia Bielefeld - Augsburg 0:1
Bayern - Wolfsburg 2:1
Koln - Bayer Leverkusen 0:4
Hoffenheim - RB Leipzig 0:1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.