open-navfaktor-logo
search
Boravio u Trebinju
Vico Zeljković opet obećava: Ranije "dijelio" hibride, koji koštaju milione, a sada po deset lopti
Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, boravio je danas u Trebinju u radnoj posjeti Područnom fudbalskom savezu Trebinje.
09.06.2022. u 17:36
get url
text
get url
text

Prvi čovjek bh. fudbala sastao se sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, predsjednikom PFS Trebinje Žarkom Laketom i predstavnicima klubova sa područja koje pokriva PFS Trebinje.

Po običaju, Zeljković je opet obećavao "kule i gradove", mada svi znamo da nije ispunio ni obećanja koja je do sada dao, što se prije svega odnosi na hibridne terene, milionskog projekta koji je najavio prije više od godinu, a još nije završen nijedan teren!

- Danas smo u Trebinju razgovarali o tri kapitalna projekta za Istočnu Hercegovinu. Prvi je i trenutno najvažniji, a to je izgradnja reflektora na stadionu Police. Raduje me što se intezivno radi na tome, kompletan postupak je u toku i bit će brzo završen.

VEZANI TEKST - Rek'o pa porek'o: Gdje su hibridni tereni, Vico Zeljkoviću?

Nakon toga, razgovarali smo o spremnosti grada Trebinja da učestvuje u projektu FSBiH, odnosno postavljanju hibridnog terena na stadionu Police čime bi se, ukoliko se ispune određeni uvjeti, moglo krenuti već na jesen.

Treći projekat je dio mog obećanja kada sam izabran za predsjednika FSRS da ćemo izgraditi 20 terena sa vještačkom travom u entitetu Republika Srpska. Postoji naša spremnost da na području PFS Trebinje izgradimo tri takva terena, po jedan u Trebinju, Nevesinju i Foči.

Također, FSRS će u narednih deset dana svakom klubu sa područja koje pokriva PFS Trebinje donirati deset lopti, a do početka prvenstva svaki klub će dobiti po jedan komplet sportske opreme - obećao je Zeljković, objavljeno je na njegovoj Facebook stranici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.