open-navfaktor-logo
search
Predsjednik FSBiH
Vico Zeljković: Zadovoljan sam protivnicima, šanse za plasman na EP su realne u ovoj grupi
Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković oglasio se putem društvenih mreža nakon žrijeba kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine održati u Njemačkoj.
09.10.2022. u 14:15
get url
text
get url
text

Voljom današnjeg žrijeba u Franfurtu odlučeno je da će Zmajevi igrati u grupi J zajedno sa selekcijama Portugala, Islanda, Luksemburga, Slovačke i Lihtenštajna.

- Zadovoljan sam protivnicima koje smo izvukli u kvalifikacijama za EURO 2024. Još sam ranije govorio da je naš osnovni takmičarski cilj plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Mislim da su naše šanse realne u ovoj grupi, gdje se jedino Portugal izdvaja kao favorit - poručio je Zeljković. 

Dvije najbolje selekcije iz svake grupe, njih ukupno 20, izborit će direktan plasman na EURO 2024, Njemačka ima osigurano mjesto kao domaćin, a još tri reprezentacije izborit će plasman kroz baraž.

U slučaju da Zmajevi kroz kvalifikacije ne budu među prve dvije reprezentacije u grupi, popravni će imati u baražu koji je osigurala zahvaljujući prvoj poziciji u B3 grupi Lige nacija.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.