open-navfaktor-logo
search
Odluke
Vlada Brčko distrikta izdvojila 90.000 KM za pomoć poplavljenim područjima
Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je Prijedlog odluke o dodjeli sredstava donacija Odjela za ekonomski razvoj, sport i kulturu, kao i Smjernice za izradu nacrta odluke o načinu raspodjele sredstava za dodjelu donacija mjesnim zajednicama na području Distrikta.
24.05.2023. u 14:20
get url
text

Vlada je na sjednici usvojila i Prijedlog odluke o izmjeni odluke o utvrđivanju sistema horizontalne koordinacije Brčko distrikta BiH u procesu evropskih integracija, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

Usvojen je, kako se dodaje, Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni odluke o imenovanju predstavnika Distrikta u radna tijela u okviru mehanizma koordinacije u procesu evropskih integracija i Prijedlog odluke o odobravanju nacrta srednjoročnih makroekonomskih projekcija i fiskalne politike Distrikta za period od 2024. do 2026. godine.      

Članovi Vlade razmatrali su i Izvještaj o radu Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH za 2022. godinu, Izvještaj o realizaciji programa subvencioniranja dijela kamata za kredite preduzećima, poduzetnicima i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava na području Distrikta za 2020. godinu, Izvještaj o stanju u području trgovine ljudima i o implementaciji Akcijskog plana za provođenje strategije za borbu protiv trgovine ljudima za period od 2020. do 2023. godine na području Distrikta kao i Informaciju s prijedlogom zaključka u vezi s prijedlogom kandidata za člana stručnog Vijeća agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH u ime Brčko distrikta BiH.

Vlada Distrikta danas je okončala i 3. vanrednu sjednicu na kojoj je, kako je istaknuto, odobrena Odluka o korištenju sredstava rezerve u svrhu pomoći poplavljenim područjima u ukupnom iznosu od 90.000 maraka. Po 30.000 maraka dobit će Grad Bihać, Općina Čelić i Općina Bosanska Kostajnica, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.