open-navfaktor-logo
search
Stručnjak za penale
Vladan Kovačević među najboljim golmanima svijeta
Bosanskohercegovački golman poljskog Rakowa Vladan Kovačević trenutno zautima četvrtu poziciju u svijetu prema prosjeku odbranjenih penala u 2021. godini.
29.10.2021. u 20:10
get url
text

Nekadašnji golman Sarajeva je za tim iz Poljske od 18 penala ove godine odbranio čak devet i ima prosjek od 50 odsto, piše MeridiansportbetBiH.

Prvo mjesto zauzima Mohamed Abdelmonsef iz Egipta, koji je sa 44 godine godine u ekipi Ittihada odbranio šest od deset penala, uz prosjek od 60 posto odbrana.

Na drugoj poziciji je Ayoub Lakred iz Far Rabata u Tunisu sa devet odbranjenih penala iz 16 pokušaja i prosjekom od 56,3 posto, dok je Aaron Cruz koji brani boje Saprisse u Kostariki zaustavio devet od 17 penala i ima procenat 52,95.

Iz najjačih liga nalazi se Leo Jardim, golman Lillea, sa pet od deset odbrana, Emiliano Martinez iz Aston Ville ima sedam odbranjenih jedanaesteraca od 15 šuteva, a Gianluigi Donnarumma (PSG) ima šest odbrana iz 13 udaraca s bijele tačke.

Iako bivši golman Sarajeva ove sezone brani u dobroj formi, selektor Zmajeva Ivaylo Petev ostao je "vjeran" Šehiću, Piriću i Vasilju, koji su se našli na spisku za odlučujuće mečeve kvalifikacija za SP sa Finskom i Ukrajinom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.