open-navfaktor-logo
search
Potvrdio direktor
Vlasnici Arsenala ne planiraju prodati klub
Vlasnici Arsenala poručili su kako ne namjeravaju prodati londonski klub, nakon kritike i poziva navijača da to učine zbog odluke da se pridruže kontroverznoj evropskoj Superligi, prenosi Anadoly Agency (AA).
23.04.2021. u 09:51
get url
text

Arsenal je jedan od šest engleskih fudbalskih klubova koji je u nedjelju saopćio da je zajedno s 11 evropskih velikana postigao dogovor o formiranju Superlige. Riječ je o zatvorenom fudbalskom takmičenju, što je izazvalo val kritika navijača, igrača kao i britanske Vlade. Nisu izostale ni prijetnje sankcijama iz krovnih kuća evropskog, ali i svjetskog fudbala.

Direktor Josh Kroenke, čiji je otac Stan Kroenke većinski vlasnik Arsenala, izjavio je kako "nemaju namjeru prodati klub".

- Snage izvan kluba dovele su nas u vrlo težak položaj. Imamo iste planove za ljeto koje smo imali i prije nekoliko sedmica i još sam uzbuđen zbog njih - izjavio je Kroenke.

Topnici su u utorak navečer obavijestile javnost da odustaju od učešća u Superligi, nakon što su to učinili i ostali klubovi iz Engleske.

UEFA je ekspresno reagovala i najavila sankcije za klubove Superlige, ali i igrače klubova koji nastupe o tom takmičenju, kojima će biti zabranjen nastup za nacionalne timove svojih zemalja. Većina klubova je saopćila da se povlači iz tog projekta u kojem su još ostali Real, Barcelona i Juventus.

Član Arsenala je i naš reprezentativac Sead Kolašinac, koji ima ugovor do juna 2022. godine, a u ovoj polusezoni kao posuđeni igrač nastupa za Schalke. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.