Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon pokazane vježbe ocijenio da je Vojska Srbije dobra, obučena i spreman da sačuva Srbiju.

- Ovo sad, generale, liči na ozbiljnu vojsku. Uvijek kažem da može nešto bolje ali vam čestitam. Srećan sam i ponosan na našu vojsku i vojnike - rekao je Vučić.

On je poručio da je Vojska Srbije vojska svih građana bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost i da današnja vojna vježba nije uperena protiv nikoga.

- Vojska Srbije jednako pripada Srbima i Bošnjacima, Mađarima, Rumunima, Slovacima, Rusinima, Hrvatima, Romima i svima drugima. Ovo je njihova vojska koja im je pomagala u vrijeme COVID-19. Ovo je vojska koja će da čuva njihove kuće i nikada ih neće ugroziti - rekao je Vučić.

Bošnjacima na ovim prostorima je poručio da je "ovo njihova vojska i niko neće da ih dira".

- Ne samo neće da ih dira nego će da ih brani ako neko pomisli da ih napadne. Ništa nije upereno protiv Bošnjaka. Ovo je bošnjačko koliko i naše, i mađarsko i svakog drugog stanovnika ove zemlje - poručio je Vučić istakavši da će država Srbija u narednom periodu u ovoj regiji nastaviti sa izgradnjom puteva, ali i subvencijama za razvoj stočarstva i poljoprivrede na Pešterskoj visoravni.

Na pokaznoj vojnoj vježbi su prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić i članovi vlade, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, zvaničnici bh. entiteta Republike Srpske, predstavnici Islamske zajednice Srbije i Srpske pravoslavne crkve, lokalnih samouprava, javne ličnosti i vojni atašei ambasada u Beogradu.