Novac će donirati

Vrećo prodaje haljinu u kojoj je šetao crvenim ćilimom, pojasnio šta znače motivi na njoj

Objavljeno: 17.08.2019. u 16:09

Kako je ove godine SFF pod pokroviteljstvom UNESCO-a, motivi na mojoj haljini bit će u skladu sa našom nematerijalnom baštinom i tradicijom, pa će detalji sa stećaka tačnije Kolo, biti duž haljine

FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

Među onima koji je sinoć na crvenom ćilimu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu privukli najviše pažnje svakako je muzičar Božo Vrećo, koji se pojavio u raskošnoj ružičastoj haljini s dugačkim šlepom, koja je otkrivala njegova leđa i brojne tetovaže.

Vrećo  je najavio da će haljina nakon prve festvalske noći biti prodata, a novac će biti doniran u humanitarne svrhe.

- Ove godine sam tu za sjajni SFF, od moje žute haljine su prošle tri godine, ta žuta haljina je prodata u galeriju u Londonu i novac je darovan Zemaljskom muzeju za očuvanje Haggade.

Ove godine je to pink haljina i svakako da će prodajom iste novac biti darovan u humanitarne svrhe Centru za slijepu djecu kojima će taj novac bar malo pomoći u svakodnevnim potrebama - napisao je Vrećo na svom Facebooku.

Pojasnio je i motive na haljini, koju je sam kreirao i šta mu je bila inspiracija.

- Kako je ove godine SFF pod pokroviteljstvom UNESCO-a, motivi na mojoj haljini bit će u skladu sa našom nematerijalnom baštinom i tradicijom, pa će detalji sa stećaka tačnije Kolo, biti duž haljine - rekao je Vrećo.

FOTO: Facebook/Božo Vrećo

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije