open-navfaktor-logo
search
Skandalozna izjava
Vulin: Stvaranje "srpskog sveta" je zadatak moje generacije
Srbija je ta koja okuplja sve Srbe i koja razmišlja o tome kako se neka odluka prenosi na Srbe na Kosovu, Srbe u RS i da li će naša braća u Hrvatskoj stradati ili neće stradati zbog nečega, kako će proći Srbi u Crnoj Gori, a da li će im se nešto desiti u Sjevernoj Makedoniji, kaže ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.
10.02.2022. u 22:57
get url
text

Vulin je u jednoj emisiji BN televizije ponovio da se zalaže i da vjeruje u stvaranje "srpskog sveta".

 - Vjerujem u potrebu stvaranja srpskog sveta. Ja vjerujem u potrebu objedinjavanja svih Srba kao jedinstvenog političkog naroda - rekao je Vulin, navodeći da se to "jedinstvo pravi u Srbiji".

- Moramo da znamo da nas niko ne voli kao mi sami, jedni druge. Vjerujem u to da Srbi moraju da budu jedinstven politički narod da o najbitnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno - kazao je Vulin i naglasio:

- Srbija je ta koja okuplja sve Srbe i koja razmišlja o tome kako se neka odluka prenosi na Srbe na Kosovu, Srbe u RS i da li će naša braća u Hrvatskoj stradati ili neće stradati zbog nečega, kako će proći Srbi u Crnoj Gori, a da li će im se našto desiti u Sjevernoj Makedoniji.

Samo takva politika, kaže on, garantuje opstanak srpskog naroda.

- Stvaranje "srpskog sveta" je zadatak moje generacije - dodao je Vulin.

On je rekao da se zalaže da svi Srbi, bez obzira gdje žive, imaju srbijansko državljanstvo i da im se omogući da glasaju u Srbiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.