open-navfaktor-logo
search
Prijetnje ubistvom
YouTuber provocirao Mayweathera, pa zaradio masnicu ispod oka
Floyd Mayweather Jr. i YouTube zvijezda Jake Paul u četvrtak su odradili sučeljavanje kojim je najavljen njihov egzibicioni boksersju meč u Miamiju (6. juna).
07.05.2021. u 08:42
get url
text

Pravi šou nastao je kada se pred nekadašnjim svjetskim prvakom pojavio Jake, mlađi i trenutno u borilačkim krugovima popularniji od braće Paul.

Floyd je u jednom trenutku rekao da bi u istoj večeri mogao prebiti oba brata, a nedugo nakon toga Jake se pojavio pred njegovim licem pokušavajući dogovoriti i njihov susret u ringu.

Nakon nekoliko razmijenih riječi, Jake je ukrao Mayweatherovu kapu, a bokserska legenda iste je sekunde u potpunosti izgubila živce. Naganjao je Floyd slavnog YouTubera pred desecima okupljenih novinara, a prema nekoliko portala čiji su predstavnici svjedočili nemilim scenama, navodno mu je uspio i zadati nekoliko udaraca, piše Fightsite.hr.

Pobješnjelog Mayweathera jedva su odvukli od mlađeg Paula, a u jednom trenutku moglo ga se i čuti kako zvijezdi s društvenih mreža prijeti riječima: "Ubit ću te kad te uhvatim!".

Paul je kasnije na Twitteru objasnio zašto je skinuo kapu sa glave svog narednog protivnika.

- Ukrao sam mu kapu jer on svojim dosadnim borbama krade novac ljudima - napisao je Paul.

U jednoj od objava koje su osvanule na njegovom Instagram Storyju, bilo je vidljivo i da je Jake zaradio masnicu ispod oka. No, Paul tvrdi da to nije posljedica Mayweatherovih udaraca.

- Iskreno, imao sam tri lagane borbe kao profesionalac pa sam priželjkivao malo prave akcije. Jedan od Floydovih 30 zaštitara me čisto pogodio u oko - objasnio je Jake na Twitteru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.