open-navfaktor-logo
search
Iz BIHAMK-a
Zabranjeno kretanje vozilima iznad tri i po tone na putevima prema Srebrenici
Povodom obilježavanja 25.godišnjice genocida nad građanima Srebrenice, danas i sutra zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH.
10.07.2020. u 07:50
get url
text

Također, za ovu kategoriju vozila zabrana će biti na snazi danas i sutra i na putnim pravcima: Drinjača - Konjević Polje - Milići, Vlasenica - Luke, Konjević Polje - Bratunac, Drinjača - Bratunac - Srebrenica - Zeleni Jadar.

Danas će od 12 do 22 sata na snazi biti zabrana kretanja vozilima više od tri i po tone ukupne mase na putu Luke - Vlasenica - Konjević Polje - Bratunac.

Sutra, na dan ukopa, saobraćaj teretnih vozila više od tri i po tone ukupne mase bit će na zabranjen na svim putevima koji iz pravca Sarajeva, Kladnja, Tuzle i Zvornika vode prema Srebrenici.

Učesnici memorijalne trke i super maratona "Ne zaboravimo" danas nastavljaju put iz Sarajeva prema Potočarima, gdje se očekuju u poslijepodnevnim satima.

Iz BIHAMK-a mole sve vozače da u trenutku prolaska učesnika maratona budu maksimalno oprezni i da voze sporije.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima: Ormanica (Srebrenik - Orašje), Vinac (Jajce - Donji Vakuf) i Jasen (Prozor - Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica - Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje (u mjestu Tulje), svakim danom (osim nedjelje) obustavlja se saobraćaj u vremenu od osam do 14 sati.

Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac - Berkovići - Bileća - Trebinje.

Na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od osam do 16 sati.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik - Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo - Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na ulazu u

Jajce, te na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do sedam i po tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad sedam i po tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.