open-navfaktor-logo
search
Pada broj oboljelih
Zavod za javno zdravstvo: U KS 30  novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna osoba preminula, 61 se oporovila
Rezultati analize 302 uzorka, potvrdili su 30  novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo.
29.08.2020. u 11:04
get url
text

Od tog broja novozaraženih, njih 21 ili 70 posto pripada porodičnim klasterima, te su u samoizolaciji od ranije, navode u izvještaju iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Ovo su rezultati analize provedene u protekla 24 sata, nad uzorcima prikupljenim u periodu  od 25. do 28. augusta ove godine.

Tokom jučerašnjeg dana  evidentiran je oporavak 61 osobe.

U Kantonu Sarajevo je trenutno 448 osoba pozitivno na koronavirus, što i dalje predstavlja pad ukupnog broja oboljelih od ovog zaraznog oboljenja. U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu smještena je 41 osoba. Nijedan pacijent ne koristi potporu respiratora pri disanju.

U protekla 24 sata, nažalost, preminula je jedna osoba, zbog čega je ukupan broj umrlih od posljedica infekcije koronavirusom u Kantonu Sarajevo povećan na 69.

Na osnovu rješenja inspekcije, preporuke epidemiologa ili rješenja Ministarstva zdravstva KS, u samoizolaciji se trenutno nalazi 960 osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u Kantonu Sarajevo od početka pandemije potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 3.887 osoba, te da se do danas od posljedica ove zaraze oporavilo 3.370 osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.