open-navfaktor-logo
search
EHF odlučio
Završnica Lige prvaka opet odgođena, Final Four 28. i 29 decembra
Zbog pandemije koronavirusa Evropska rukometna federacija (EHF) odlučila je da će se Final Four Lige prvaka igrati 28. i 29. decembra 2020. godine u Lanxess Areni u Kolnu.
16.04.2020. u 13:03
get url
text

Finalni vikend Lige prvaka prvobitno je bio zakazan za 20. i 31. maj, nakon čega je pomjeren za 22. i 23. august, no u EHF-u bili su primorani ponovo odgoditi završnicu najprestižnijeg klupskog takmičenja za rukometaše.

- S ove tačke gledišta na evropski rukomet mnogi klubovi su podržali odluku o Final Fouru Lige prvaka - kazao je predsjednik EHF-a Mihael Wiederer.

Na sastanku Izvršnog komiteta EHF-a koji je zakazan za 24. april bit će odlučeno kako će se okončati ovosezonsko izdanje evropskog rukometa.

- U svakom slučaju bit će to odluka koja će biti zasnovana na sportskim rezultatima u već odigranim fazama takmičenja - naglasio je Wiederer.

Što se tiče završnice Lige prvaka za rukometašice (prvobitno odgođena za 5. i 6. septembar) i Kupa EHF-a za rukometaše (odgođena za 29. i 30. august) odluka će tek uslijediti, a javnost će biti blagovremeno obaviještena, naveli su iz EHF-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.