open-navfaktor-logo
search
Mladost na Grbavici
Željezničar otvara peto kolo PLBiH: Lider želi zadržati maksimalan učinak
Fudbaleri Željezničara, trenugnot lidera domaćeg prvenstva, utakmicom protiv Mladosti otvorit će peto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.
21.08.2020. u 08:00
get url
text

U četiri prethodna izabranici Amara Osima jedini su tim koji je ostvario maksimalni bodovni učinak, a u redovima Plavih očekuju da u tom ritmu nastave i danas.

Sastav iz Doline ćupova u prošlosti se zna dosta namučiti s ekipm iz Doboja kod Kaknja. Toga je svjestan i šef stručnog štaba najtrofejnijeg bh. kluba.

- Igramo protiv ekipe koja je do sada najmanje pokazala iako nije zadnja na tabeli, imaju jedan bod koji su osvojili sretno i spretno protiv Sarajeva. Također, igramo protiv tima koji je primio najviše golova i koji je imai najviše problema u pripremama. Mi smo s druge strane prvi na tabeli, nismo do sada bili loši, ali imamo i evropsku utakmicu o kojoj čovjek htio ne htio počinje pomalo razmišljati i u takvim okolnostima dočekujemo Mladost - kazao je Amar Osim pred duel s Mladosti.

Iskusni veznjak Mladen Veselinović kaže kako neće biti opuštanja u ekipi zbog činjenice da je Mladost pretposljednji tim Premijer lige.

- I utakmicu ćemo ući maksimalno ozbiljni i oprezni te se nadam da ćemo pobijediti i osvojiti tri boda - naglasio je Veselinović

Susret između Željezničara i Mladosti igra se u petak na Grbavici s početkom od 19 sati uz direktan prijenos na Areni Sport 1.

Premijer liga, 5. kolo:
- petak, 21. august:
Željezničar - Mladost (19 sati)

- subota, 22. august:
Široki Brijeg - Borac (18.55)
Zrinjski - Sloboda (21.05)

- nedjelja, 23. augusta:
Krupa - Radnik (17)
Tuzla City - Olimpik (17)
Sarajevo - Velež (19)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.