open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Željezničar se na Pecari oprostio od odbrane titule
Aktuelni osvajač Kupa BiH, FK Željezničar, poražen je od Širokog Brijega s 2:0 u šesnaestini finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja
19.09.2018. u 21:22
get url
text
NK Široki Brijeg - FK Željezničar

Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine, Fudbalski klub Željezničar, poražen je od Širokog Brijega s 2:0 u šesnaestini finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja.

Plavi su na Pecaru stigli bez nekoliko standarnih fudbalera, a uprkos činjenici da su meč počeli sa pet igrača mlađih od 21 godine, fudbaleri s Grbavice čak su i bili bolji tim na otvaranju susreta.

Ipak, u 29. minuti meča gosti su stigli do vodstva. Fejzićevu mrežu pogodio je Danijel Kožul poslije asistencije Marija Babića.

Nakon što je zbog povrede travnjak Pecare napustio iskusni Jovan Blagojević, domaći su zagospodarili sredinom terena.

U nastavku su izabranici Goce Sedlovskog stigli i do drugog gola kojim su ovjerili plasman u osminu finala Kupa BiH. Strijelac za Široki bio je Josip Kvesić, a nekadašnji fudbaler tima sa Grbavice iskoristio je grešku u posljednoj liniji Plavih.

Široki Brijeg je u finišu ostao sa deset igrača na terenu jer je Luka Bilobrka zbog burne reakcije nakon faula nad njim zaradio direktan crveni karton, pa je Dino Ćorić zadužio golmanske rukavice i stao na gol.

Željezničar se tako u ranoj fazi oprostio od odbrane titule Kupa BiH osvojene u prošloj sezoni, a očito je fokus u ovoj sezoni vratiti šampionsku titulu u Zvorničku 27 poslije nekoliko sušnih sezona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.