open-navfaktor-logo
search
Predsjednik FSBiH
Zeljković o plaćanju poziva u reprezentaciju: Nekome je u interesu spinovanje i podmetanje
Nakon neriješenog rezultata koji je reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila u Francuskoj, te prve pobjede nakon dugo vremena, pažnja javnosti se, izgleda planski i namjerno usmjerava na druge stvari a danas i na navodnu prepisku pojedinih menadžera koji "kupuju" mjesto u nacionalnom timu, saopćili su danas iz Fudbalskog saveza BiH.
06.09.2021. u 16:47
get url
text
get url
text

- Svjesni smo da se ništa ne može preko noći uraditi, a istovremeno i tužni što se harmonija, povjerenje i zajedništvo, koji se najzad osjete među igračima, pokušavaju narušiti i fokus prebaciti na drugu stranu. Ne mogu svaki dan komentarisati razne gluposti koje se serviraju. Umjesto da se svi bavimo i posvetimo sutrašnjoj utakmici protiv Kazakhstana, nekome je očigledno u interesu nešto drugo, spinovanje i podmetanje - poručio je Vico Zeljković, predsjednik FSBiH.

VEZANI TEKST - Menadžer fudbaleru "kupio" mjesto među Zmajevima, prethodno dao kaparu?
 

- Mi nikada nećemo sav teret poraza pripisati samo selektoru i igračima, niti pobjedu shvatiti kao našu zaslugu. Kao rukovodstvo Saveza, mi smo tu za igrače i sve njihove potrebe. Naš zadatak je da im osiguramo najbolje moguće uslove za rad i ostvarivanje najboljih rezultata ali smo tu i da sagledamo i riješimo sve probleme. Reprezentacija je dugoročan projekat na kojem svi zajedničkim snagama trebamo raditi da bi se došlo do uspjeha - dodaje Zeljković.

- Kad je riječ o navodima, koji su se pojavili danas a odnose se na insinuacije da je neko "kupio svoje mjesto u nacionalnoj selekciji" mi smo kao Savez spremni da se razotkrije svaka eventualna nepravilnost, ali je po svemu sudeći, proteklih dana na sceni smišljena hajka s ciljem da se naruši odlična atmosfera u reprezentaciji. Svako može da napiše bilo kakvu poruku ili prepisku predstavi kako mu odgovara. Ako već postoji neki dokaz onda se javnosti prezentuju i imena autora i ko stoji iza cijele priče. Ovako sve izgleda kao dio nekog plana sa potpuno drugom namjerom, očigledno lošom po interese bh. fudbala - konstatuje Zeljković u saopćenju objavljenom na stranici FSBiH.

Asmir Begović u subotu je na društvenim mrežama prozvao predsjednika FSBiH Vicu Zeljkovića, njegovog savjetnika Zvjezdana Mismovića, selektora Ivayla Peteva i grupu menadžera, nazvavši ih kriminalcima.

Golman Evertona smatra da fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine služi za prodaju igrača. Svega nekoliko dana poslije Begovićevih optužbi, u javnosti se pojavila prepiska fudbalskog menadžera koji je za svog klijenta (golmana) završio poziv u bh. nacionalni tim i za to dao "kaparu".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.