open-navfaktor-logo
search
Sjednica IO FSBiH
Zeljković obećava već pola godine: UEFA tek odobrila projekt rekonstrukcije terena u PLBiH
U sjedištu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je održana osma redovna sjednica Izvršnog odbora kojom je predsjedavao predsjednik FSBiH Vico Zeljković.
05.10.2021. u 21:49
get url
text
get url
text

Ništa revolucionarno nije se desilo danas, osim što su iz krovne kuće bh. fudbala obavijestili domaću javnost kako je iz UEFA stigla informacija o odobravanju projekta rekonstrukcije 12 glavnih terena na stadionima Premijer lige Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - Gdje su tereni s hibridnom travom koje je obećao Vico Zeljković?

U svemu ne bi bilo ništa sporno da predsjednik Saveza još u aprilu ove godine nije revolucionarno najavio da će se krenuti u rekonstrukciju terena i da će oni biti s hibridnom travom.

Od Zeljkovićevog obećanja prošlo je pola godine, a u godini koja izmiše PLBiH je trebala biti bogatija za tri nova travnjaka. U prvoj fazi rekonstrukcije terena nove podloge trebali su dobiti Tušanj, Gradski stadion u Banjoj Luci i stadion Pod Bijelim brijegom.

Godina izmiče, vremena sve je manje, prvenstvo je u toku, a s obzirom da će Premijer liga "ući" u decembar teško je očekivati da će prvi čovjek FSBiH ispuniti jedno od svojih prvih obećanja.

Naime, kada i ako krene rekonstrukcija travnjaka, ona bi mogla trajati najmanje šest sedmica, što znači da bi rok (do kraja godine) sasvim sigurno bio probijen.

Inače, plan kojeg je u aprilu ove godine predstavio predsjednik FSBiH bio je da se u svakoj od naredne četiri godine rekonstruišu po tri terena u PLBiH. Za sada je sve svelo na riječi izrečene u vjetar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.