open-navfaktor-logo
search
Derbi na Grbavici
Željo dočekuje Tuzla City, Amar Osim pričao o Olimpiku i VAR-u
Amar Osim, trener Željezničara, najavio je utakmicu 23. kola Premijer lige BiH u kojoj će njegovi izabranici ugostiti Tuzla City.
20.03.2021. u 13:47
get url
text

Tuzlaci cu ovog proljeća već dva puta savladali Plave, prvo u prvenstvu sa 2:0, a nekoliko dana kasnije i u četvrtfinalu Kupa BiH nakon penala. Prije nego što je najavio sutrašnji meč, Osim je govorio o Olimpiku, kojem je još jednom čestitao na korektnoj igri i pobjedi.  

- Nova utakmica s protivnikom kojeg dobro znamo, čije smo kvalitete itekako osjetili na svojoj koži, kojeg očekujemo u ne baš idealnim okolnostima zbog stvari koje su se desile u zadnje vrijeme. Igramo kući, igramo utakmicu koja, kada je plasman u pitanju može puno da odluči.

Očekujem ipak malo drugačiju utakmicu taktički nego na dvije prethodne utakmice u Tuzli, čisto zbog kvaliteta terena. I mi i oni ćemo imati šansu da pokažemo stvari koje nismo pokazali na onom terenu koji definitivno ne pruža optimalne uslove za pokazivanje nekih lijepih stvari.

Vidjet ćemo ko će se bolje snaći, mi se nadamo da ćemo to biti mi jer smo motivisani i željni nekog uspjeha u teškom periodu i nadamo se da će taj motiv koji imamo i kvalitet igrača koji posjedujemo učiniti da mi iz ove utakmice izađemo kao pobjednici - kazao je Osim u najavi utakmice.

Odgovorio je i na pitanje da je u Premijer ligi BiH potrebno uvođenje VAR-a.

- Nažalost mi smo to na svojoj koži iskusili, ali eto nismo mi toliko bitni jer je bitan generalni napredak lige, a vidite šta se dešava u okruženju. Ko god je htio napredak posegnuo je za tom tehnikom i svuda je donijela neko poboljšanje, ako ništa poboljšanje u smislu da te ne boli srce i da te neko oštetio. Definitivno je to nešto što bi podiglo nivo fudbala na neku razinu koja nije postojala. Znamo da je to skupo, da nije lako osigurati u ovakvim okolnostima, ali je jedan od ultimativnih koraka za poboljšanje fudbala - naglasio je Osim.

Utakmica Željezničar - Tuzla City igra se sutra od 17 sati na Grbavici, uz direktan TV prijenos na Arena Sport1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.