open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Željo u slavljeničkom ambijentu protiv Sloge, Zrinjski na popravnom, komšijski derbi u Širokom
Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se danas, a igraju se četiri utakmice 11. kola.
18.09.2022. u 07:48
get url
text

Prvi na teren će Leotar i Sloboda (16 sati).Leotar će kao ekipa sa najviše poraza ugostiti Slobodu u nadi da prekine gubitnički niz od tri utakmice. Ekipa Leotara je posljednja na tabeli sa sedam bodova i bit će joj potrebna pobjeda kako bi bila konkurentna u borbi za opstanak. Na klupi Trebinjaca debitovat će novi trener Marko Maksimović.

Zrinjski će od 17 sati u Mostaru dočekati ekipu Igmana i pokušat će se vratiti na pobjednički kolosijek nakon poraza od Sloge u prošlom kolu. Igman je izašao iz opasne zone na tabeli, te će zasigurno motivisan dočekati ovaj susret. Plemići su trenutno na sedmom mjestu, ali imaju tri zaostale utakmice iz kojih će im biti potrebne dvije pobjede kako bi zauzeli vrh tabele.

Željezničar je na Grbavici favorit protiv Sloge (19 sati) i nada se novog pobjedi kojom bi se zadržao u gornjem dijelu tabele. U Dolini ćupova će biti svečano, s obzirom na to da Željo slavi 101. rođendan.

Široki Brijeg je ekipa sa najmanje poraza u ligi, a svoje dobre rezultate pokušat će nastaviti na Pecari u komšijskom derbiju protiv Posušja (19.05 sati).

U subotu je odigran jedan susret. Borac je u Srebreniku savladao Tuzla City sa 0:1 i smjestio se na vrh premijerligaške tabele.

Zavjesu na 11. kolo spustit će u ponedjeljak Velež i Sarajevo duelom u Gabeli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.