open-navfaktor-logo
search
Odluke
Zemaljski muzej snizio cijene ulaznica, pojasnili i zašto
U periodu od 30. marta do 21. aprila cijena karata za odrasle privremeno biti snižena sa 8 na 6 KM, saopćili su iz Zemaljskog muzeja BiH.
30.03.2022. u 13:38
get url
text

- U tom razdoblju za posjetu će biti dostupni samo zgrada Odjeljenja za arheologiju i Botanički vrt. Trenutno su zgrade Odjeljenja za etnologiju i Odjeljenja za prirodne nauke zatvorene zbog izvođenja radova zamjene stolarije, elektroinstalacija i djelomične klimatizacije izložbenih prostora s ciljem poboljšavanja općih uvjeta čuvanja zbirki, ali i vašeg ugodnijeg boravka u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine - istakli su.

Podsjetimo, početkom marta, trajno su snižene cijene ulaznica za djecu do 18 godina i penzionere (2 KM), a uvedena je i posebna studentska ulaznica po cijeni od 2 KM.

- Na ovakve poteze potakao nas je opći trend urušavanja ionako lošeg standarda stanovništva kao i stihijske komercijalizacije civilizacijskih vrijednosti koje bi trebale biti dostupne svima a ne samo povlaštenim elitama. Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine je uvijek bio i ostat će mjesto učenja, istraživanja i duhovne nadogradnje svih njegovih korisnika, bez obzira na tragičnu situaciju u kojoj se decenijama nalazi, i bez obzira na ignorantski stav prema našoj zajedničkoj, najvećoj i najstarijoj muzejskoj instituciji - poručili su iz muzeja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.