open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Zima se ne predaje: Na Bjelašnici jutros -12 stepeni, narednih dana suznježica i snijeg
U Bosni i Hercegovini preovladava pretežno oblačno vrijeme. Na sjeverozapadu Bosne pada slab snijeg.
05.03.2022. u 08:38
get url
text

Temperature zraka u sedam sati bile su Bjelašnica -12, Doboj i Srebrenica -2, Bijeljina, Gradačac i Tuzla -1, Bugojno, Livno i Sarajevo 0, Bihać, Prijedor, Sanski Most i Zenica 1, Banja Luka i Grude 2, Trebinje 5, Mostar 6 i Neum 7 stepeni Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i opada.

Na Bjelašnici je izmjereno čak 172 centimetra snijega, a očekuje se da će narednih dana snježni pokrivač i dalje rasti s obzirom da se prognoziraju nove padavine.

Danas će u BiH preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni povremeno i lokalno sa slabom kišom ili snijegom. Na jugu i jugoistoku Hercegovine slaba kiša. Vjetar u Bosni prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini umjerena bura.

Dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu do 11 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. Dnevna temperatura oko 3 stepena Celzijusa.

Zbog jakih udara vjetra na području Krajine, sjeverozapadne i jugozapadne Bosne, te Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm

U narednim danima u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabim padavinama. U Bosni se očekuje slab snijeg ili susnježica, a u Hercegovini kiša

Drugog dana vikenda, u nedjelju prognozira se oblačno vrijeme sa kišom na jugu Hercegovine, a u ostatku zemlje sa snijegom i susnježicom.

Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu do 4, a dnevna od -2 do 3, na jugu do 8 stepeni Celzijusa.

Kako navodi Federalni hidrometeorološki zavod BiH u ponedjeljak će također biti pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa slabim snijegom. Na jugu Hercegovini sa slabom kišom.

Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 4, a dnevna od 0 do 4, na jugu do 9 stepeni Celzijusa.

U utorak također pretežno oblačno vrijeme. U Bosni povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom. Na jugu Hercegovine poslije podne slaba kiša.

Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu do 3, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 9 stepeni Celzijusa.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.