Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić dogovorio je s Dalićem detalje nastavka saradnje s najuspješnijim hrvatskim selektorom.

- Zlatko Dalić je ispunio apsolutno sve ciljeve koji su pred njega postavljeni u ovih pet i po godina, a potom je na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru potpisao dva veličanstvena dostignuća i predvodio Hrvatsku do srebrne i bronzane medalje, čime je postao naš najuspješniji selektor u historiji. Stoga mi je iznimno zadovoljstvo što smo se dogovorili oko nastavka saradnje koja je do sada bila apsolutno briljantna - izjavio je Kustić u službenom saopćenje objavljenom na službenom mrežnom portalu HNS-a.

- Kao i do sada, Zlatko i reprezentacija imat će maksimalnu podršku Saveza u svom radu, a duboko vjerujem da ćemo s njim na čelu i dalje uveseljavati hrvatske navijače širo, svijeta - dodao je Kustić.

Zlatko Dalić je na klupu reprezentacije sjeo u oktobar 2017. naslijedivši smijenjenog Antu Čačića. Uspješno je reprezentaciju proveo kroz dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., a potom na tom turniru vodio "Vatrene" do najvećeg rezultata u povijesti i srebrene medalje.

Pod njegovim vodstvom Hrvatska je prošle godine izborila nastup na završnom turniru Lige nacija, a na Svjetskom prvenstvu u Kataru osvojila još jedno odličje pobijedivši Maroko u utakmici za bronzu. Dalić je odveo Hrvatsku i na Europsko prvenstvo 2021., gdje su Vatreni zaustavljeni u osmini finala od Španije.

- Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i cijelom HNS-u na velikom povjerenju, kao i potpori koju imam u radu s reprezentacijom. Puno sam puta istaknuo kako je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener te se istinski radujem budućnosti s hrvatskom reprezentacijom. Bez obzira što smo već postigli čudesne uspjehe, imam veliku strast i ambiciju nastaviti raditi s Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova - rekao je Dalić u HNS-ovom saopćenju.

- U junu ćemo pokušati osvojiti Ligu nacija, a idućeg ljeta želimo biti dio spektakularnog Eura u Njemačkoj - bilo bi ispunjenje sna igrati veliko natjecanje pred desecima hiljada naših navijača. Uživam u radu s našim igračima i sa svojim sjajnim štabom te ne mogu zamisliti ljepši i časniji posao od vođenja hrvatske reprezentacije - poručio je Zlatko Dalić, prenosi Hina.