open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Zmajevi dočekuju Rumune, selektor Ivaylo Petev najavio promjene u timu
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 20.45 sati na Bilinom polju igra meč 2. kola Grupe 3 Lige B nacija protiv Rumunije.
06.06.2022. u 19:49
get url
text

Zmajevi su remizirali na otvaranju nove sezone u subotu kod Finske u Helsinkiju, a do boda smo stigli golom Smaila Prevljaka u sudijskoj nadoknadi. Upravo će taj detalj biti dodatni motiv izabranicima selektora Ivayla Peteva da ostvare pobjedu i uključe se u borbu za vrh tabele.

Osvrnuo se Petev i na meč u Helsinkiju.

- Svjesni smo kako smo odigrali. Vršili smo presing na Fince, oduzeli im mnogo lopti, onda se uvukla nervoza. U drugom dijelu su rezervni igrači unijeli novu energiju, a na kraju smo imali i sreće. Bila bi šteta da smo protiv Finaca ostali bez bodova - kazao je Petev, komentarišući i transparente u Helsinkiju:

- Nisam vidio, saznao sam sutradan za transparente. Ne bih da komentarišem to.

Selektor Zmajeva je najavio da će biti izmjena u odnosu na starnih 11 koji su počeli meč protiv Finske.

- Naravno da će biti izmjena. Imamo još dva treninga, danas i sutra, a nekoliko sati pred utakmicu saznat ćemo prvih 11 - kazao je Petev.

Otkrio je kako je pratio utakmicu koju je Rumunije igrala u Podgorici, gdje je poražena od Crne Gore sa 0:2.

- Pratim dugo rumunsko prvenstvo i znam 99 posto vaših igrača. Rmunija je država koja je uvijek imala velikih igrača. Isto to sada smatram. Svaka utakmica je posebna za sebe. Rumunska reprezentacija ima kvalitetnih igrača - kazao je Petev, dodavši:

- Razmišljam o svemu. Šta će biti vidjet ćete sutra. Prilagodit ćemo se kako nama odgovara i pokušat ćemo naći plan kako da dobijemo ovu utakmicu.

Petev je otkrio kako je spreman za inzezađenja kolege na klupi Rmunije.

- U 10 dana igramo četiri utakmice. Normalno je da će biti promjena i kod Rumuna i kod nas. Znam da će protiv nas igrati iskusniji igrači nego protiv Crne Gore, ali mi imamo naš plan. Znam da vaši igrači vole držati loptu u nogama, ali opet kažem sve ovisi o nama - poručio je Petev, dodavši:

- Svaku utakmicu pripremema da pokušamo slaviti. Momcima je stalao da odigraju dobru utakmicu i da zabijemo gol. dva ili tri. Imat ćemo jakog protivnika, ali pokušat ćemo to odraditi.

Amer Gojak je jedan od igrača koji je u Helsinkiju ušao u drugom dijelu.

- Rumuni imaju kvalitetnih igrača i pokušat će nas iznanaditi. Izvukli smo pouke iz utakmice protiv Finske i vjerujem da ćemo to pokazati na terenu i ostvariti pobjedu - kazao je Gojak, koji je igrajući za Dinamo postigao pogodak rumunskom klubu.

Meč na Bilinom polju igra se u utorak od 20.45 sati, a glavni sudija je Sascha Stegemann iz Njemačke. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.