open-navfaktor-logo
search
Evropska takmičenja
Zmajevi ponovo bez recepta za Fenerbahče, Partizan ponovo srušio Koln
Četvrtak je u fudbalskoj Evropi rezervisan za mečeve Evropske i Konferencijske lige.
13.10.2022. u 20:55
get url
text

Bh. reprezentativci Kenan Pirić i Hrvoje Miličević s AEK Larnacom ponovo nisu pronašli recept za Fenerbahče. Turski predstavnik je na Kipru slavio rezultatom 1:2. Pirić je odbranio penal Eneru Valenciji u 86. minuti, a ubilježio je šest uspješnih intervencija.

Fenerbahče u grupi B Evropske lige ima 10 bodova, kao i Rennes koji je u Poljskoj rezultatom 0:1 savladao Dinamo Kijev.

Irfan Peljto, sa asistentima Davorom Beljom i Damirom Lazićem, uz četvrtog arbitra Admira Šehovića, vodili su duel u Norveškoj između Bodo/Glimta i Arsenala, a slavio je engleski tim minimalnim rezultatom 0:1. Bh. sudija pokazao je četiri žuta kartona, jedan za domaći i tri za gostujući tim.

U grupi C bodove su podijelili Betis i Roma (1:1), a sjajan meč u sklopu grupe D u Belgiju su odigrali Royale Union i Braga. Završilo je 3:3, iako su gosti imali dva gola prednosti.

Feyenoor i Midtjylland su remizirali rezultatom 2:2 u duelu grupe F, a Freiburg je nadigrao Nantes u Francuskoj rezultatom 0:4. U istoj grupi meč bez pogodaka odigrali su Qarabag i Olympiacos.

U Konferencijskoj ligi je beogradski Partizan drugi put u sklopu grupe D nadigrao Koln. Nakon 0:1 u Njemačkoj, u srbijanskoj prijestolnici bilo je 2:0 za Partizan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.