open-navfaktor-logo
search
Osigurali play-off
Zrinjski izbacio Tobol i došao na korak do grupne faze Konferencijske lige
Fudbaleri Zrinjskog plasirali su se u play-off UEFA Konferencijske lige nakon što su u dvomeču trećeg pretkola bili bolji od Tobola.  
11.08.2022. u 17:56
get url
text

Mostarci su u prvom meču na stadionu Pod Bijelim brijegom slavili sa 1:0, a danas su u Kazahstanu odigrali 1:1 i tako sa ukupnih 2:1 prošao dalje gdje će igrati sa poraženim iz meča Slovan Bratislava - Olympiacos (prvi meč 1:1).  

Zaprijetio je Tobol već u 5. minuti, kada je Tošić sjajnom loptom uposlio Deblea, koji je šutirao iz prve, ali je Čondrić odbranio njegov udarac. Odgovorio je Zrinjski preko Barišića koji nakon kornera glavom šutira preko gola.

Zharynbetov je iz dobre pozicije šutirao pored gola, dok je udarac Bilbije na drugoj strani zaustavio Čondrić.

Tobol je mogao povesti nakon pola sata igre. Čondrić je "zaplivao" u prazno, ali igrači Tobola ne koriste grešku golmana Zrinjskog. 

Zrinjski je poveo u 34. minuti. Ćuže je pobjegao svom čuvaru i iskosa sa desne strane pogodio suprotni ugao golmana Mokina.

Do odlaska na odmor prijetili su Jukić i Janković, ali promjene rezultata nije bilo.

Na otvaranju drugog dijela pokušao je Janković direktno iz kornera, ali je Mokin danas bio oprezan. Domaći su izjednačili u 53. minuti.

Tošić je "promiješao" defanzivce Zrinjskog, uposlio Deblea, koji je sjajno primio loptu i pogodio za 1:1.

Gosti su bili blizu drugog gola u 63. minuti kada je Janković sa 25 metara pogodio stativu. Odgovorio je Sergeev dvije minute kasnije koji iz izgledne pozicije nije pogodio okvir gola.  

Domaći su vršili sve veći pritisak, ali su u 80. minuti ostali sa igračem manje. Crveni karton dobio je golman Tobola! Mokin je istrčao van svog kaznenog prostora da presječe jednu loptu, ali je igrao rukom, a belgijski sudija pokazao mu je direktan crveni karton.

Do kraja meča domaći su pokušali izboriti produžetke, ali nisu uspjeli pronaći put do mreže Čondrićevog gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.