open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 28. kolo
Zrinjski protiv Sarajeva danas u Čitluku ovjerava šampionsku titulu?
Fudbaleri Zrinjskog u derbiju 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas od 16 sati u Čitluku dočekuju Sarajevo i eventualnom pobjedom ili remijem osigurat će novu titulu prvaka naše zemlje.
26.04.2023. u 08:26
get url
text

Mostarci trenutno imaju 17 bodova prednosti u odnosu na Borac i osvajanjem jednog boda osigurat će nedostižnih 18 bodova, odnosno 15 bodova (ako Borac sutra savlada Želju) razlike pet kola do kraja. Naime, u slučaju da Zrinjski poslije toga izgubi sve utakmice, a Banjalučani dobiju sve, što je naučna fantastika, Plemići bi bili prvi zbog boljeg međusobnog omjera.

Danas su na rasporedu još tri meča 28. kola. Od 16 sati se igraju dva derbija začelja. Tuzla City bez TV prijenosa na Tušnju dočekuje Posušje, a glavni sudija je Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške, dok Sloboda gostuje kod Leotara u Trebinju.

Od 18.30 sati na Pecari će se igrati derbi za Evropu. Široki Brijeg koji igra očajno ovog proljeća dočekuje zahuktali Velež. Onaj tim koji izgubi napravit će korak unazad kada je u pitanju borba za plasman u UEFA takmičenje. S druge strane, remi ostvalja u igri u ijedne i druge...

Parovi, sudije i satnica

srijeda

Zrinjski - Sarajevo (Irfan Peljto, 16 sati, MY TV)
Leotar - Sloboda (Dragan Petrović, 16 sati, Arena Sport)
Tuzla City - Posušje (Miloš Gigović, 16 sati, bez TV prijenosa)
Široki Brijeg - Velež (Sabrija Topalović, 18.30 sati, Arena Sport)

četvrtak

Igman - Sloga (Antoni Bandić, 16 sati, MY TV)
Borac - Željezničar (Aleksandar Njegomirović, 18 sati, Arena Sport)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.