open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 27. kolo
Zrinjski savladao Velež i došao na korak do nove titule
Fudbaleri Zrinjskog napravili su još jedan korak ka šampionskoj tituli. 
23.04.2023. u 22:25
get url
text

Plemići su u 27. kolu slavili pobjedu u gradskom derbiju protiv Veleža. Izabranici Krunoslava Rendulića pobijedili su sa 1:0 i sada imaju 20 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Borac. Ukoliko Banjalučani sutra ne savladaju Igman, značit će to da je Zrinjski novi-stari prvak!

Početno ispitivanje snaga trajalo je desetak minuta, a prvu ozbiljniju priliku vidjeli smo pred golom Veleža. Stanić je ubacio sa desne strane, a Ivančić glavom šutirao pored gola.

Zrinjski je poveo u 25. minuti. Pogriješila je odbrana domaćih, uslijedila je konfuzija u zadnjoj liniji, na kraju se lopta nakon udarca Kiša od Zeljkovića odbila u mrežu iza leđa nemoćnog Bogdanovića.

Velež je do odlaska na odmor ostao bez udarca u okvir gola, a pokušaj Lauša iz slobodnjaka završio je visoko iznad gola.

U 47. minuti Zrinjski je mogao udvostručiti prednost. Kiš je šutirao iz prve, a Bogdanović odbranio njegov pokušaj. 

Od 61. do 76. minute domaći su imali tri velike prilike. Prvo je Marić odbranio udarac Lauša, potom je Haskić pogodio stativu, a onda je Bilbija sa gol-linije izbio loptu u polje nakon što je Anđušić savladao i Marića.

Do kraja meča domaći nisu imali snage da postignu gol i izbjegnu poraz. 

{$galerijaFotografija}

FK Velež - HŠK Zrinjski, 23.04.2023.
1 od 14
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.