Sastojci
Pileća džigerica 700 g, pet kašika ulja, 300 gr riže, glavica crnog luka, paprika babura, so po ukusu, biber po ukusu, peršunov list
Priprema
Džigericu očitite od žilica i operite. U tavuj stavite dvie kašike ulja, pa kad se zagrije stavite džigericu, pospite je biberom i pustite da se krčka uz lagano dolivanje vode oko 20 minuta. Pred kraj ostavite da se zapeče na laganoj vatri.
U međuvremenu luk i papriku izblendirajte, pa stavite da se prodinstaju sa ostatkom ulja i malo vode oko deset minuta. Zatim dodajte rižu, nalijte pola litre vode i posolite. Povremeno promiješajte dok se lagano kuha.
Riža bi trebao da se skuha dok voda ispari, ali ako nije dolijte još malo vode i kuhajte dok ne bude gotova. Na kraju pospite sitno sjeckanim peršunovim listom i poslužite toplo.