open-navfaktor-logo
search
Modni trikovi
Besprijekorne i u najležernijim izdanjima: Ovo su tajne dobro stilizovanih žena
I najbolji outfit svih vremena može izgledati smiješno ako ne odgovara vremenskim uvjetima
14.06.2019. u 22:20
get url
text

Neke žene uvijek izgledaju dobro, pa im je i u najležernijim izdanjima outfit besprijekoran.

To su žene koje uvijek zasjene svojim prisustvom, i koje su nepresušna inspiracija. Modni stručnjaci kažu da se iza toga kriju mali trikovi, a neki od njih su:

Njihov ormar uvijek je organiziran

Dobro organizirana i sređena garderoba prvi je korak prema savršenom outfitu. Takav ormar pomoći će vam da lakše vidite koji komadi se najbolje slažu. Majice i bluze najbolje je da složiti na gornje police, pantalone i suknje na donje, a tašne okačiti, a obuću uredno poredati, vodeći računa o sezoni.

Prate vremensku prognozu

Aplikacije za vremensku prognozu bit će vaš najbolji prijatelj. I najbolji outfit svih vremena može izgledati smiješno ako ne odgovara vremenskim uvjetima.

Uvijek odvoje dovoljno vremena

Nemaju svi talenta smisliti odličan izgled za samo deset minuta. Pokušajte ujutro ustati malo ranije i uložiti više vremena u izbor odjeće.

Budite kreativni

Tajna mnogih supermodela je što znaju kako dizajniranu odjeću kombinirati sa jeftinijom. Investirajte u nekoliko modnih klasika koje ćete kasnije lako kombinirati sa različitim komadima odjeće.

Pazite na veličinu

Neke žene izgledaju zadivljujuće u farmericama ili majicama, a tajna je u izboru dobre veličine. Kada kupujete odjeću, obratite pažnju da li vam ona savršeno pristaje. Pantalone dva broja manje izgledat će nepoželjno i na supermodelima.

Uredan izgled

Dobro stilizovane žene vode računa o čistoći odjeće i da su uvijek opeglane.

Pravi izbor donjeg rublja

Čipkasti veš koji viri iz uske suknje ili veš crne boje koji sija ispod bijele odjeće velike su greške.

Odjeća u hitnim slučajevima

Kada žurite i nemate vremena smišljati outfit, pomoći će vam komadi koji su uvijek aktuelni. To su prugaste majice i farmerice, kao i elegantno odijelo uz bijelu bluzu i mokasinke.

Pronađite inspiraciju

Bilo da koriste Instagram ili Pinterest - stilizirane žene prate druge takve žene. Nemojte samo kopirati tuđi stil, nađite inspiraciju kako biste svom izgledu dodali vlastiti pečat.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.