open-navfaktor-logo
search
Otvoreno sa poznatima
Mimo Šahinpašić: Volim "lude" čarape, kanadski premijer na dobrom je putu da me stigne
Nije meni moja supruga Dajana jednom rekla: "Dobro je više Mimo, ima li nešto u tvom ormaru da nije plavo." Ali, šta ću, to je jače od mene, čim uđem u prodavnicu ruka mi sama "leti" za plavim, kaže poznati novinar i TV voditelj
28.05.2019. u 21:22
get url
text

Nakon prošlogodišnje uspješne retransplantacije bubrega u Francuskoj, Mimo Šahinpašić, vratio se svakodnevnom životu. Kad nije u studiju OBN televizije, gdje uređuje i vodi emisiju "Vox populi", poznati novinar vrijeme provodi okružen, kako kaže, najvažnijim ženama u svom životu - suprugom Dajanom i kćerkom Norom.

- Sa zdravljem je sve ok, hvala Bogu. Baš sutra idem raditi nalaze, pa imam malu strepnju, kako će sve proći. To je moj usud, vječito sam u frci sa zdravljem, ali nedam se najboljem, idem dalje, jer imam puno razloga da shvatim kako je život prelijep. Ne znamo više uživati u kafi, sve je na brzinu, samo gledamo u mobitele. Nekuda stalno žurimo, a ne znamo kako je to lijepo kada je čovjek samo zdrav - kazao je Šahinpašić i u nastavku nam otkrio neke stvari o sebi - šta nikada ne bi odjenuo, ide li sa suprugom u shopping, šta od odjeće ne voli vidjeti na ženi...

Kako biste ukratko opisali svoj modni stil?

- Kod mene to zavisi od situacije. Pripadam staroj školi, pa su odijelo i kravata nešto što se podrazumijeva kada sam ispred kamera. Time želim iskazati i poštovanje prema ljudima koji me gledaju. Privatno sam još uvijek u retro folovima, još uvijek me nosi vrijeme 80-tih. Zbog toga često u porodici imamo sukob generacija, naročito kad kćerki Nori, kojoj će uskoro 16 godina, u kupovini pokušavam nametnuti neki svoj izbor, a ona me tada samo čudno pogleda. Ono što mi je ipak na kraju najvažnije, jeste da je ono što nosim - čisto.

Prema Vašem iskustvu, koja muška odjeća je najseksi ženama?

- Mislim da je važnije ono što čovjek nosi u sebi, nego na sebi. Nikada nisam na taj način razmišljao ili sam možda i zaboravio odgovor na to pitanje.

Šta nikada ne biste odjenuli?

- Ne želim nikoga povrijediti, ali stil koji se danas fura, kada su neki muškarci u pitanju, da moram „gatati“ je li muško ili žensko, u najmanju ruku je čudan. Neću reći da sam demode, ali se nikada ne bih mogao tako oblačiti. Gledam Evroviziju, pa mi nije jasno je li na pozornici muško ili žensko. Ne mogu vjerovati da muško može izaći u suknji.

Koju odjeću ne volite vidjeti na ženi?

- Ima i kod žena kontradiktornih stvari, kada je riječ o odijevanju. Primjera radi, čudno mi je kad žena odjene odijelo i kravatu.

Koja boja oslikava Vašu ličnost i zašto?

- Plava! I zato što je plava! To je boja moga Želje, neba, mora... Nije meni moja supruga Dajana jednom rekla: "dobro je više Mimo, ima li nešto u tvom ormaru da nije plavo." Ali, šta ću, to je jače od mene, čim uđem u prodavnicu ruka mi sama "leti" za plavim.

U čemu spavate, pidžami, donjem vešu ili…?

- Najviše volim spavati u donjem vešu, ali iz respekta prema kćerki, u pidžami sam.

Kojih komada odjeće imate najviše u svom ormaru?

- Košulja i donjeg veša.

Šta je Vaš modni fetiš?

- Čarape, definitivno. Ako me neko želi obradovati, onda mi donese čarape. To su obično neki „ludi“ primjerci. Kanadski premijer Justin Trudeau na dobrom je putu da me stigne u tome.

Imate li neku dnevnu beauty rutinu?

- Ne. U posljednje vrijeme čak se i ne brijem, pustio sam bradu.

Koje kozmetičke proizvode koristite?

- Kremu za ruke i dobru kupku. Volim mirise, bolesno sam zaljubljen u njih.

Koji muškarac je, prema Vašem mišljenju, modna ikona našeg regiona?

- Ne znam koga bih trenutno izdvojio, sve je to kliše. Od "stare garde" to su definitivno bili Oliver Mlakar i Saša Zalepugin. Mislim da javne ličnosti uopćeno danas ne vode računa koliko bi trebale o svom izgledu i stilu odijevanja kada javno nastupaju. To su starije generacije puno bolje radile. Puno više su imale respekta prema publici i ljudima koji ih gledaju.

Koji je to modni trend iz Vaše mladosti ili djetinjstva kojeg se s radošću sjećate?

- Nije bilo sretnijeg čovjeka na svijetu kada sam dobio prve starke i teget plavu majicu iz Trsta. Tad su se nosile i nešto kraće farmerice. Ma moglo se u to vrijeme obući bilo šta, ali ako ste imali starke, bili ste "najjači" u raji.

Idete li sa suprugom/djevojkom u shopping, i koji je savjet koji joj često dajete?

- Moja Dajana je poprilično teška žena kada su kupovine u pitanju. Vidjet će stvar koja joj odlično stoji, a onda će reći: - "ima bolje iza ćoška." Vrlo je pametan ekonomista. Često sam s njom u shoppingu, ali se ne petljam.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.