open-navfaktor-logo
search
Reagirala i policija
Skočio na kita ubicu, prijatelji s broda sve snimali i navijali
Zbog ovog okrutnog i opasnog čina nesmotreni muškarac zaradio je kaznu od 600 dolara jer su ga ljubitelji životinja prijavili Uredu za očuvanje prirode na Novom Zelandu
AUTOR: Faktor/Daily Mail
21.05.2024. u 21:49
get url
text
Muškarac nije htio reći policiji zašto je to uradio
Muškarac nije htio reći policiji zašto je to uradio
Čovjek od 50-ak godina zgrozio je javnost kada je s broda skočio na kita ubicu, dok su prijatelji navijali za njega, a potom video objavili na društvenim mrežama.
Zbog ovog okrutnog i opasnog čina nesmotreni muškarac zaradio je kaznu od 600 dolara jer su ga ljubitelji životinja prijavili Uredu za očuvanje prirode na Novom Zelandu, a potom ga je pronašla i policija, piše Daily Mail.
- Ovo je šokantno ponašanje prema zaštićenim morskim životinjama. Video nas je doslovno šokirao. Osim što je skočio na životinju, muškarac je ostao u vodi i plivao prema njoj pokušavajući je ponovo dotaknuti - kazao je voditelj istrage Hayden Loper.
Video je snimljen u luci Devonport i u februaru objavljen na Instagramu. U njemu se vidi kako pored broda pliva ženka kita ubice s mladunčetom, a muškarac od 50-ak godina se namješta i cilja kako bi skočio na jedno od njih. Skok je preplašio životinje, no muškarac je zatim zaplivao prema njima i ponovo ih pokušao dirati. Policiji nije htio reći zašto je to učinio.
- Orke su nevjerovatno moćne životinje, i ovo je zbilja moglo završiti užasno. Preplašeni kit mogao se povrijediti ili je mogao povrijediti čovjeka - dodao je Loper.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.