open-navfaktor-logo
search
Inicijativa
Češće su na ljetovalištima i skijalištima: Obilježiti i ograničiti službena vozila u RS-u
PDP je danas predao inicijativu Narodnoj skupštini RS-a kojom traže da se Vlada RS-a obaveže da maksimalna cijena jednog službenog automobila iznosi 51.000 sa PDV-om, da se obavezno obilježe svi službeni automobili u cijelom javnom sektoru, kao i da se uspostavi registar svih službenih vozila.
03.02.2020. u 11:47
get url
text

Zastupnik PDP-a Draško Stanivuković danas je iznio podatak da su u Vladi RS-a identifikovali 20 automobila koji koštaju više od 51.000 KM, a što je, kako su izračunali, dodatnih 1,2 miliona KM koji su na to potrošeni.

- Danas su službena auta više na skijalištima i ljetovalištima nego tamo gdje bi trebalo da budu, te se na takvu vožnju godišnje potroši 500.000 KM što je utvrdila Glavna služba za reviziju RS-a za 2016. godinu – rekao je Stanivuković.

On je dodao da minimalno pređu 750.000 kilometara u neslužbene svrhe, što je godšnje pola miliona KM. Generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša je kazao da spomenuti revizorski izvještaj iz 2016. godine utvrdio da ne postoji jedinstven okvir koji definiše nabavku službenih vozila, da se razlikuju normativi za nabavku goriva, kao i da je potrebno da NSRS dobije podatke koliko postoji službenih vozila u RS-u.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.