open-navfaktor-logo
search
Propala mu osveta
Džaba ih ministar Delić slao: Inspektori u Udruženju Eko akcija nisu utvrdili nepravilnosti
Završen je inspekcijski nadzor nakon što je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić uputio zahtjev Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine da u što kraćem roku izvrše provjere akata Udruženja Eko akcija.
07.01.2022. u 10:34
get url
text

Iz Udruženja Eko akcija su naveli kako im je upravo stigla obavijest Upravnog inspektorata Ministarstva pravde BiH, rezultati inspekcijskog nadzora nad tim udruženjem nakon prijave kantonalnog ministra Delića.

- Nema potrebe komentarisati ovakve distrakcije od istinski bitnih stvari. Kao što je novi zakon o šumama kojeg je sačinilo Delićevo ministarstvo – naveli su iz Eko akcije.

VEZANI TEKST - Delić o Eko akciji: Ko nama pošalje SIPA-u, mi njemu imamo pravo poslati inspekciju

Naime u obavijesti o inspekcijskom nadzoru navedeno je:

- Postupajući po inicijativi za inspekcijski nadzor, podnesenoj od Adnana Delića, ministra privrede u Vladi KS, Upravni inspektorat Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine je izvršio inspekcijski nadzor u udruženju Eko akcija.

S tim u vezi obavještavamo vas da, na temelju izvršenog inspekcijskog nadzora u konkretnom slučaju nisu utvrđene nepravilnosti koje bi ovaj inspektorat mogao otklanjati u okvirima zakonom propisanih nadležnosti, te se postupanje po predmetnom pitanju smatra okončanim.

Obavijest o inspekcijskom nadzoru

Podsjećamo, Eko akcija je bila najglasnija kada je upitanju izgradnja terminala za skladištenje kerozina u Novom Gradu u Sarajevu, a kritiziraju i brojne druge odluke Vlade KS kada je u pitanju građenje i utjecaj na život i zdravlje građana KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.