open-navfaktor-logo
search
Putovanje suosjećanja
Humanitarna izložba Nenada Browna od 25. aprila: Sav prihod od prodaje ide korisnicima Udruženja Pomozi.ba
AUTOR: Autor: Faktor
22.04.2024. u 10:43
get url
text
Umjetnik Nenad Mitrović Brown i Udruženje Pomozi.ba organizuju humanitarnu izložbu "Građenje budućnosti kroz umjetnost", koja će biti održana od 25. aprila do 7. maja u Poslovnom centru UNITIC u Sarajevu.
Izložba slika Nenada M. Browna ima za cilj podignuti svijest, te inspirirati pojedince na akciju kako bi doprinijeli društvenim promjenama.
- Pomozi.ba, poznata po svojoj neumornoj predanosti u pomaganju ranjivim zajednicama širom Bosne i Hercegovine, dodaje sloj vjerodostojnosti i povjerenja izložbi sa bogatim iskustvom u pomoći više od 2.000.000 pojedinaca putem različitih projekata i inicijativa. Kroz moje partnerstvo s Pomozi.ba, ističemo transformacijsku moć umjetnosti u promicanju empatije i poticanju angažmana zajednice.
Na ovaj način, inspirišemo pojedince da doprinesu boljitku društva, putem aukcije koja će se održati tokom otvaranja izložbe - ističe Nenad M. Brown, naglašavajući da će sav prihod od prodanih slika biti namijenjen za pomoć oboljelim i socijalno ugroženim korisnicima Udruženja.
Kroz živopisnu umjetnost i značajne humanitarne akcije, Nenad i Pomozi.ba pokazuju duboki uticaj solidarnosti i kolektivnog djelovanja u rješavanju aktualnih društvenih problema.
- Pozivamo sve građane Sarajeva i međunarodne posjetitelje da nam se pridruže u putovanju suosjećanja, empatije i pozitivnih promjena - navode organizatori.
Otvorenje izložbe će uz zanimljiv program biti upriličeno 25. aprila u klubu Špica u UNITIC-u sa početkom u 17 sati, a slike će u prizemlju centra biti izložene sve do 7. maja (svim danima osim nedjelje od 10 do 19 sati).
Nenad M. Brown, dinamični edukator i umjetnik rođen u Loznici, Srbija u maju 1993. godine, trenutno dijeli svoje vrijeme između Litvanije i Hrvatske, donosi snažnu priču o otpornosti i međusobnoj povezanosti kroz svoju umjetnost. Njegovo putovanje, od poezije do apstraktne umjetnosti, odražava njegovu predanost različitim uzrocima, posebno osvješćivanju mentalnog zdravlja muškaraca.
Globalna perspektiva Nenada, pod utjecajem njegovog nomadskog načina života i raznovrsnih kulturnih susreta, infuzira njegove umjetničke radove dubinom i značenjem, besprijekorno spajajući tradicionalne i digitalne medije.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.