open-navfaktor-logo
search
UIOBiH
Imao skriven novac: Na Aerodromu Sarajevo oduzeli više od 50.000 eura od turskog državljanina
AUTOR: Faktor
06.05.2024. u 10:46
get url
text
Oduzet novac
Oduzet novac
FOTO: UIOBiH
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIOBiH) u saradnji s kolegama iz Granične policije Bosne i Hercegovine spriječili su pokušaj nelegalnog unosa veće količine novca na Međunardnom aerodromu Sarajevo, saopćeno je iz UIO, dodajući da je novac oduzet. 
Kako navode, tokom redovne provjere putnika i putničkog prtljaga, koji su sletjeli avionskom linijom Istanbul - Sarajevo, pregledali su i turskog državljanina A. H., koji je osim ličnog prtljaga imao sakriven novac različitih valuta i to u iznosu od 50.970 eura i 5.000 američkih dolara.
- Turski državljanin prije pregleda negirao je da kod sebe ima robu za carinjenje i da nema ništa osim ličnog prtljaga. Protiv počinioca opisanih nezakonitosti bit će pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom - istakli su iz UIOBiH.
Podsjećaju da su svi putnici koji unose ili iznose gotovinu ili vrijednosne papire u iznosu većem od 10.000 eura dužni to prijaviti carinskim službenicima na međunarodnim graničnim prijelazima.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.