open-navfaktor-logo
search
Budžeta još nema
Konaković: Partnerstvo usporilo sa radom zbog neprincipijelnih uslovljavanja iz RS-a
AUTOR: Fena
10.06.2024. u 18:59
get url
text
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković tvrdi da je partnerstvo stranaka na državnom nivou usporilo sa radom zbog političkih okolnosti u kojima se BiH nalazi i zbog neprincipijelnih uslovljavanja iz Republike Srpske.
- Budžeta još nemamo. Uslovljavanje usvajanja budžeta sa usvajanjem nekih drugih dokumenata potpuno je nelogično i neprincipijelno, jer nas to vodi ka komplikaciji oko Plana rasta i drugih procesa – kazao je Konaković novinarima nakon sjednice Vijeća ministara BiH.
Ipak, kaže da je blokiran najcrnji scenario "jer niko ne može zaustaviti život u institucijama BiH", ali da su aktivnosti znatno usporene.
Tvrdi da svaki dan iniciraju od ministra finanisja i trezora BiH Srđana Amidžića da predloži budžet, ali da on i stranka iz koje dolazi ima mogućnost usporavanja usvajanja tako važnog dokumenta.
Konaković je također komentirao najavu predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragana Čovića da će naredni sastanak partnera sa državnog nivoa biti održan u Mostaru te kazao da će prisustvovati tom sastanku, ali da neće preći preko crvenih linija.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.